Over Taarten van Maarten

Doen waar je hart ligt

Wat ik altijd vroeger deed als ik thuiskwam? In de keuken kijken wat er in de pannen zat. En gelukkig waren er binnen onze familie veel invloeden die de inhoud van die pannen heel divers en erg smakelijk maakten. En zat er niks in de pan. Dan hoorde ik de rest lachen vanuit de woonkamer..

Mijn liefde voor eten is gebleven en bracht mij naar de koksopleiding en langs diverse restaurants. Een prachtige leerschool met alle bijbehorende technieken, mooie produkten en hard werken. Een fantastische leerzame tijd maar ik wilde ook mijn horizon verbreden, en voor mezelf beginnen..dat was toch best een te grote stap.

Ik heb met heel veel plezier in de ICT gewerkt en daarna een aantal jaren mensen begeleid op een zorgboerderij. Dankbaar werk, en fantastisch om te doen. De bezuinigingen in de zorg hebben mij het laatste zetje gegeven om de grote stap te maken en mijn hart te volgen. Voor mezelf beginnen. Superlekkere ambachtelijke taarten maken en bezorgen. En dat compleet biologisch. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad.

Ambachtelijk

Wat ik serveer wil ik ook echt zelf maken. Omdat het lekkerder is en heel veel leuker om te doen. Zo bepaal ik zelf wat er in mijn taarten komt; elk onderdeel handgemaakt, vers en zonder kant- en klaar-producten.
Voor mij gaat het resultaat verder dan alleen handgemaakt. Zo bak ik mijn cheesecakes op een lagere temperatuur. Zij houden niet van haast. Dat kost dan meer tijd en ben je wat langer aan het werk maar krijgen zo een heerlijk zachte smaak en structuur.
Ambachtelijkheid zit voor mij ook in de smaak. Ik probeer mooie bij elkaar passende combinaties te creëren. Het gaat mij vooral niet om het hele zoete, maar om pure smaken.

Service

Voor mij is service een vanzelfsprekendheid. Omgaan met je klanten en gasten zoals ik dat zelf ook graag ervaar. En dan voelt dat niet als een stapje extra zetten maar gewoon als plezier. Want wat is er nou leuker dan een tevreden klant of gast. Een compliment voor je taart, een praatje met bezorgen, een trouwerij op kunnen fleuren met mijn cheesecakes, de persoonlijke benadering. Het zijn dingen waar ik nog elke dag van geniet.

Biologisch

Biologische producten zijn beter voor milieu, dier en mens. Zo staan de koeien voor de gebruikte zuivel vaker buiten, zitten er alleen verse eieren van blije kippen in de taart en is de chocolade biologisch én fairtrade. Hiervan liggen de inkoopprijzen nou eenmaal iets hoger en voor sommige ingrediënten moet ik iets meer moeite doen of zelfs inventiever worden om zelf iets te maken, maar als dat uiteindelijk lukt geeft me dat extra voldoening. Het zijn dingen die ik belangrijk vind. Kwaliteit van onze leefomgeving, arbeidsomstandigheden en die van dieren staan voor mij bovenaan als ondernemer.